Vilhelm Moberg – Din stund på jorden

Vilhelm Moberg tillhör en av våra mest folkkära författare. För vem har inte hört talas om serien om utvandrarna från den småländska bygden tillbaka i tiden? Har du läst något av hans klassiska verk kan

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

vilhelm-moberg-din-stund-pa-jordenVilhelm Moberg tillhör en av våra mest folkkära författare. För vem har inte hört talas om serien om utvandrarna från den småländska bygden tillbaka i tiden? Har du läst något av hans klassiska verk kan du nästan själv känna hans längtan tillbaka till sitt ursprung som mer eller mindre genomsyrar allt som han skriver. I romanen Din stund på jorden får vi träffa svenskamerikanske Albert Carlson som reflekterar över det liv som gått medan han sitter på sitt hotellrum i Kalifornien och samtidigt lyssnar till Stilla havets brus utanför. Boken förflyttar läsaren tillbaka till 1960-talet och den tidens omvärld.

Albert Carlson delar med sig av sina minnen från den småländska landsbygden där han bodde tillsammans med sin familj som barn. Hans bror som dog i unga pojkår levde med mottot att man ska ta vara på sin stund på jorden. Och det är denna reflektion vi får följa när Albert Carlson drar sig till minnes av sin barndom varvat med hur hans livssituation ser ut just då i det stora landet i väst. En bok som med lätthet kan sträckläsas.

>> Köp boken Din stund på jorden hos Bokus <<  E-bok 115 :-

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy