Romträsket – Hunter S Thompson

Romträskets originaltitel är det kanske mer bekanta namnet The Rum Diary och om det är någon författare som ska få kallas för just kultförfattare så är det amerikanen Hunter S Thompson. Romträsket är kanske som

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

romtrasketRomträskets originaltitel är det kanske mer bekanta namnet The Rum Diary och om det är någon författare som ska få kallas för just kultförfattare så är det amerikanen Hunter S Thompson. Romträsket är kanske som bekant Thompsons enda roman och den har bibehållit sin popularitet genom åren. I romanen får vi träffa Paul Kemp, en skribent från New York, som nu har tagit sig till San Juan. Det går inte ens en dag innan Paul Kemp trillar in på kvarterskrogen Als Backyard där romdrinkar flödar och hamburgare avnjuts främst av journalister som är halv och helalkoholister.

Majoriteten av dem är Pauls nya kollegor på tidningen Daily News. Det hela utspelar sig i 1950-talets Karibien i en allmänt osäker tillvaro som kantas av märkliga kollegor, korrupta chefer och lokalinvånare som inte tillhör det lugna slaget. Så småningom blir Paul bekant med en av sina kollegors vackra flickvän Chenault som gör det ännu svårare för honom att hålla tankarna i styr. Det här är en bok med en stor portion galenskap och ett ständigt rus i en tät dimma av alkohol.

Dessutom dröjer det inte länge innan ett triangeldrama byggs upp som kommer allt sluta allt annat än bra. Numera finns det även en filmatisering tillgänglig av Romträsket med bland annat Johnny Depp och Amber Heard i huvudrollerna som Paul Kemp och Chenault.

Köp Romträsket hos Bokus.com – Klicka här

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy