Open – An Autobiography – 2010 – Om tennisstjärnan Andre Agassi

US Open 2006 blev Andre Agassis sista turnering i livet. Efter en lång och innehållsrik karriär lämnade han den sport som han hade dominerat i under många år. Han föddes i Las Vegas 1970 och

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

open-an-autobiographyUS Open 2006 blev Andre Agassis sista turnering i livet. Efter en lång och innehållsrik karriär lämnade han den sport som han hade dominerat i under många år. Han föddes i Las Vegas 1970 och är idag 44 år gammal, han bor fortfarande kvar där idag med sin fru Steffi Graf och två barn.

I boken berättar han om sin uppväxt och om sin hatkärlek till tennis. Han blev på ett sätt tvingad in på tennisplanen av sina föräldrar. Andre låg praktiskt taget i spjälsängen när han fick sin första tennisracket. Det tillsamman med en våldsam far blev en svår situation för en ung Andre Agassi att hantera.

Andre vann sin första ATP-tävling 1987 och det var under den här tiden som sporten började utvecklas på allvar. Den materialutveckling som skedde då gjorde alla till en bättre spelare och skadorna minskade kraftigt. Dagens vulkanskydd från http://vulkanskydd.com ger ett otroligt bra stöd och underlättar rehabiliteringen. I en intervju i BMWs magasin från 2006 berättar det svenska tennisproffset Jonas Björkman om utvecklingen:

Materialutvecklingen och dagens tennis har även gjort mig till en bättre spelare. Faktiskt bättre nu än vad jag var när jag var som högst rankad. Dessutom behöver man inte längre drabbas av den trista åkomma som sporten en gång i tiden gav namn åt, nämligen ”tennisarmbåge”

I boken får vi följa med Andre i hans uppväxt där han stöter på problem samt tvivel på sig själv som tennisspelare. Vad är bakgrunden till denna framgång och talang som Andre Agassi besatt, och hur kom det sig att han blev en sådan stor ikon under 80- och 90-talet?

Du kan köpa boken hos Adlibris. Det finns dock ingen svensk version.

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy