Mannen som slutade ljuga – Dan Josefsson

Om Sture Bergwall, och kvinnan som skapade Thomas Quick. Att många svenskar är intresserade av svensk kriminalhistoria är det inte någon tvekan om. I veckorna går det flera tv-program på detta tema och årligen släpps flera

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

Om Sture Bergwall, och kvinnan som skapade Thomas Quick.

mannen-som-slutade-ljuga-berattelsen-om-sture-bergwall-och-kvinnan-som-skapade-thomas-quick-dan-josefssonAtt många svenskar är intresserade av svensk kriminalhistoria är det inte någon tvekan om. I veckorna går det flera tv-program på detta tema och årligen släpps flera böcker där journalister skildrar olika kriminella eller de brott som dessa har begått. 

En av årets mest omtalade brottslingar är överlägset Tomas Quick (Sture Bergwall). Genom åren har han erkänt 39 mord och blivit dömt för 8 av dessa. Men hur mycket var sant i det som han berättade? Tingsrätterna trodde på hans berättelse och även på de åklagare och psykologer som var övertygad om hans skuld. Men idag är det allt färre som tror att han var är skyldig till alla dessa mord.

Boken berättar om en av Sveriges största rättskandaler där man skapar en massmördare. Någon att lägga ouppklarade mord på. Men hur kunde tingsrätten fälla honom när bevisen var så svaga. Hur kunde åklagare och förhörsledare bli så säkra på sin sak när de inte hade mycket att gå på?

Det är dessa frågor som Dan Josefsson ställer i boken ”Mannen som slutade ljuga: Berättelsen om Sture Bergwall och kvinnan som skapade Tomas Quick”.

Den kvinna som titeln syftar på är den psykoanalytiker som arbetade med Tomas Quick som patient. Det är också hon som får bära en stor skuld i Josefssons bok även om många får en släng av den journalistiska sleven. Men det är inte bara en bok som försöker lägga skulden på en eller några personer utan även en samhällsspeglande berättelse som fångar läsare som en påhittad thriller. Men den här gången är det på riktigt.

>> Köp Mannen som slutade ljuga från Bokus << Pris: 249:- (Inbunden)

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy