Madame Bovary – Gustave Flaubert

När det gäller litteratur i allmänhet kan det vara en riktig guldgruva i form av skriftliga skatter. Och vissa böcker kan till och med knipa åt sig den åtråvärda titeln som klassiker. En av alla

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

madame-bovary-pocketNär det gäller litteratur i allmänhet kan det vara en riktig guldgruva i form av skriftliga skatter. Och vissa böcker kan till och med knipa åt sig den åtråvärda titeln som klassiker. En av alla världens böcker som lyckats med det är den gamla godingen Madame Bovary som skrevs av fransmannen Gustave Flaubert en gång i tiden. Man skulle till och med kunna säga att den här boken handlar om läsning i sig själv.

I Madame Bovary får vi följa Emma Bovarys liv. Hon åtrår hela tiden det hon inte har och som en egen verklighetsflykt tar hon litteraturen till hjälp för att försöka leva sig in i sina drömmar så gott det går. Du får följa hennes liv i äktenskap och hur hon är notoriskt otrogen blandat med drömmar om romantik och allvarliga tragedier. Följ Emma i hennes förtvivlan över att ha hamnat i ett liv som är långt ifrån det hon har önskat sig. Madame Bovary är som sagt en riktig klassiker och då Gustave Flaubert fick boken först publicerad i mitten av 1800-talets Frankrike hamnade han i blåsväder då boken åtalades för osedlighet.

Dock friades den och nu har man hunnit göra en ny översättning till svenska som gör att det är väl värt att läsa Madame Bovary. Att inte ha Madame Bovary i bokhyllan om man kallar sig själv bokälskare av det klassiska slaget vore en miss.

Köp Madame Bovary hos Bokus.com – Klicka här

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy