John Steinbeck – Cannery Row/Det stora kalaset

De flesta har säkert hört talas om den Nobelprisbelönta författaren John Steinbeck som kanske främst är känd för litterära klassiker så som Möss och Människor och Vredens druvor. En riktig pärla bland Steinbecks utgåvor är

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

Cannery Row:Det stora kalasetDe flesta har säkert hört talas om den Nobelprisbelönta författaren John Steinbeck som kanske främst är känd för litterära klassiker så som Möss och Människor och Vredens druvor. En riktig pärla bland Steinbecks utgåvor är den bedårande romanen Det stora kalaset, eller Cannery Row som är dess originaltitel. Cannnery Row, eller konservfabriksgatan som den skulle kallas på svenska är platsen där romanen utspelar sig.

Gatan ligger i Monterey i det soliga Kalifornien och här kommer du att bekanta dig med en rad olika karaktärer under tiden du läser boken. Vissa får du träffa mer och andra mindre men alla utgör de en viktig del i romanen. Bland annat får du möta kinesen Lee Chong som driver den lilla butiken med allt möjligt mellan himmel och jord som anser sig vara listig i affärer. Du får träffa den kloke och vänlige doktorn som inte säger alltför mycket, den ståtliga bordellmamman Dora och så klart kommer du att stifta bekantskap med Mack och pojkarna. Mack och pojkarna beskrivs bäst som några som lever efter mottot ”fånga dagen” och gör inte mer än de behöver och filosoferar gärna om livet. Om det inte innebär för mycket stress.

Genom boken kommer du att följa planeringen som till slut kommer att mynna ut i det som ska bli det stora kalaset. Festen med stort F som ingen vill missa och som det tisslas och tasslas runt om i staden om. Den här klassiska romanen bjuder på humor och mänsklighet blandat med varandra och gör att du kan fly vardagstristessen för en stund. Det stora kalaset/Cannery Row är en bok som har uppskattats av många genom åren.

 

>> Köp boken hos Bokus << Pris 108 :-

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy