Högskoleprovet – Övningsbok

Hur lär man sig saker? Genom att öva, öva och öva. Detta oavsett vad det handlar om. Så är det också med högskoleprovet. Chansen att få ett bra resultat är större för den som kommer

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

Hur lär man sig saker? Genom att öva, öva och öva. Detta oavsett vad det handlar om. Så är det också med högskoleprovet. Chansen att få ett bra resultat är större för den som kommer väl förberedd.

Detta vet även bokförlagen och Högskoleprovet – Övningsbok är en av de böcker som vill erbjuda sina läsare den kunskapen. Boken är uppdaterad inför 2015 och är alltså helt anpassad efter de provfrågor som finns på provet.

Innehåll:

  • Riktiga provdelar

För att man ska förstå hur provet är uppbyggt innehåller denna övningsbok tidigare uppgifter från andra prov.

  • Lösningsstrategier

Oavsett vilken provdel det handlar om finns det strategier och tankesätt som kan vara bra att ha med sig. Många förknippar lösningsstrategier just med de matematiska delarna men även inom exempelvis orddelen finns många poäng att hämta. Detta genom att lära sig ordformer, prefix och suffix.

  • Förberedelser

Förberedelser handlar inte bara om att vara inläst på de olika provdelarna. Lika mycket handlar det om att vara fokuserad på provdagen. Boken har därför ett kapitel som ger konkreta tips om vad man kan tänka på och hur man förbereder sig bäst.

Varje år är det några som skriver 2.0 på provet (maxpoäng) och när de får frågan vad nyckeln är till framgången brukar de nästan alltid lyfta fram fokusering och att vara förberedd. Då inte bara kunskapsmässigt.

  • Träningstips

Hur tränar man upp logik? Vilka matematiska begrepp är nyttiga att kunna? Vilka vägar är bäst för att få ett stort ordförråd?

Varje del från högskoleprovet lyfts upp och konkreta tips presenteras gällande hur man kan gå vidare i sina studier. För även om det är en matnyttig bok så ska den främst ses som ett avstamp eller vägvisare. Det är en mycket bra start men träning kräver mer än 234 sidor. Det krävs att man använder kunskapen som boken lär ut i praktiken. Detta genom att praktisera de tips som finns. Det är då som de bättre resultaten kommer.

Så fokusera nu på vilka datum för högskoleprovet som gäller – plugga hårt och kämpa om platserna på de mest åtråvärda utbildningarna.

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy