En rolig barnbok för de lite mindre. Från 0-3 år. Köp barnboken Gruffalons bok om motsatser

Gruffalons bok om Motsatser

Eftersom det blev en sådan försäljningssuccé med den första boken om Gruffalon som lanserades 1999 (Storbritannien) har flera uppföljande böcker kommit ut med detta märkliga djur i fokus. En av de böcker som vänder sig

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

En rolig barnbok för de lite mindre. Från 0-3 år. Köp barnboken Gruffalons bok om motsatserEftersom det blev en sådan försäljningssuccé med den första boken om Gruffalon som lanserades 1999 (Storbritannien) har flera uppföljande böcker kommit ut med detta märkliga djur i fokus. En av de böcker som vänder sig till de mindre familjemedlemmarna är Gruffalons bok om Motsatser.

Med enkla och tydliga bilder är detta en klassisk bilderbok med ett ord på varje sida som illustreras skickligt av samma illustratör som skapat bilderna i originalboken ”Gruffalon” dvs. Axel Sheffler.

Gruffalons Bok Om Motsatser vänder sig till de allra minsta i familjen och lär ut både motsatser och namnen på några av djuren från sagoskogen. Boken kan mycket väl läsas helt fristående från grundhistorian men har man möjlighet att läsa både den spännande historian om den listiga musen i boken ”Gruffalon” och sedan läsa denna bok om motsatser så blir den ännu bättre.
Här presenteras nämligen figurerna från sagan. Det stora hiskeliga ”djuret” är STOR medan den listiga och lilla musen får stå för ordet LITEN.

Det som många uppskattar i boken om Gruffalon är de detaljrika bilderna. Men i en bilderbok ska det inte vara så mycket detaljer vilket det inte heller är här. Tydliga bilder mot en vit bakgrund gör att det är lätt att fokusera på de olika bilderna.

Bilderboken riktar sig till barn mellan 0-3 år och vid tre års ålder går det lika bra att läsa både sagan och bilderboken. Det är då man kan låta bilderboken bli ett sätt för barnet att återberätta delar av sagan och kanske även skapa egna berättelser kring figurerna. Läser man bilderboken fristående från dess huvudberättelse får den en trea av fem. I likhet med många andra bilderböcker. Men den som har läst den längre berättelsen och kan koppla den mot bilderboken har betydligt mer att ge barnen. I dessa fall får bilderboken också högre betyg.

Här hittar du Gruffalons bok om Motsatser för 66 kr – Klicka för att gå vidare till Adlibris.com

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy