bok om diabetes, för unga och ungdomar

Bok om diabetes för unga

”Du får väl inte äta Wienerbröd – En överlevnadsguide för unga med diabetes typ 1” Så är titeln på denna bok som är skriven av två vänner, som båda har diabetes typ 1 sedan unga

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

”Du får väl inte äta Wienerbröd – En överlevnadsguide för unga med diabetes typ 1”

Så är titeln på denna bok som är skriven av två vänner, som båda har diabetes typ 1 sedan unga år. Astrid och Elin träffades när Elin fick diabetes vid 11 års ålder. När vännerna gick på gymnasiet och skulle välja sitt projektarbete inför sista året så kom de på idén med en bok om diabetes. Båda tyckte att den befintliga litteraturen som delas ut på sjukhuset var alldeles för tråkig, speciellt för barn och ungdomar.

bok om diabetes, för unga och ungdomar

Boken ”Du får väl inte äta Wienerbröd – En överlevnadsguide för unga med diabetes typ 1” handlar om hur det är att få diabetes och leva med det i unga år. Den innehåller många tips som kan vara användbara för unga personer som har diabetes typ 1.

Boken finns att köpa hos Diabetic Designed som även säljer praktiska produkter för personer med diabetes. Där finns det en diabetesdagbok, väskor, fodral och druvsocker.

Om diabetes typ 1

Diabetes typ 1 ska inte förväxlas med typ 2, detta är en vanlig sak som orsakar missförstånd och fördomar. En person med typ 1 har ingen egen insulinproduktion och måste därför tillföra insulin externt. Sjukdomen går inte att bota och den är definitiv, en livslång behandling med insulin krävs. Blodsockernivån kan inte längre kontrolleras av kroppen och då måste man ta insulinsprutor vid varje måltid samt behov. Ibland kan blodsockret sjunka och då måste man snabbt tillföra socker, vanligast är att man använder druvsocker.

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy