Alice Munro – Brinnande livet

Dagens nyheter sammanfattar Alice Munrus bok ”Brinnande Livet” med en mycket slående mening ”Den som inte läst den har något att se fram emot”. Det är få författare som sticker ut så mycket som Alice

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.

Dagens nyheter sammanfattar Alice Munrus bok ”Brinnande Livet” med en mycket slående mening ”Den som inte läst den har något att se fram emot”.
Det är få författare som sticker ut så mycket som Alice Munro gör i sitt författarskap. Hon är mest känd för sina noveller och ”Brinnande Livet” är en samling av fjorton av dessa. Det är kortare berättelser som har kärlek, smärta och värme i en perfekt mix. Och inte minst hennes karakteristiska stil att skildra de små ögonblickstillfällen som vänder på händelseförlopp. Händelser som i sig själva inte sär så stora men som kan avgöra vägen i livet.

Som vanligt har Alice Munro kvinnorna i fokus i sina berättelser och skildrar deras livsöden på ett mycket fängslande sätt. Någon har sagt att hon gestaltar ett helt livsöde bättre i en kort novell än vad många författare gör i en hel roman. Det ligger mycket i det.

Det som gör denna novellsamling lite extra intressant är att de fyra sista novellerna är skrivna utifrån hennes egen tid som barn. En tid som inte var en var en dans på rosor och kanske är det härifrån hon har fått sitt behov och sin egenskap att skildra känslor och livsöden på ett sådant fängslande sätt.
Men även om boken får många lovord så ska det tilläggas att hon fått nobelpriset vilket brukar tyda på att man har ett väldigt unikt sätt att skriva. Antingen ser man hennes storhet eller så uppskattar man inte böckerna alls. Men när det gäller noveller tar det ju inte lång tid att läsa en för att själv bilda sig en uppfattning.

>> Köp Brinnande livet hos Adlibris << Pris: 204:- (Inbunden)

Om du gillade det här boktipset får du gärna dela med dig. Länka gärna till inlägget eller startsidan.
Privacy Policy